Dag van de Thuiszorg - het verhaal van Steven Korf, directeur DMU en MedicalHunt - MedicalHunt

Dag van de Thuiszorg – het verhaal van Steven Korf, directeur DMU en MedicalHunt

Op de Dag van de Thuiszorg spreken we met Steven Korf, Commercieel Directeur van MedicalHunt, bemiddelingsbureau in de VVT. Hij had ooit de visie, dat de zorg in Nederland beter moest. Als inmiddels ex-Spoedeisend Hulp Verpleegkundige weet Steven precies hoe het eraan toe gaat in dit vak. En weet hij gericht te benoemen wat anders kan én moet. Samen met een team van ervaren recruiters zoekt hij onder de labels MedicalHunt en DMU dagelijks het beste personeel voor diverse zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland. 

Stabiele detacheerder in de zorg

Het begon allemaal toen Steven in 2011 kennismaakte met Dinand, die net gestart was met het bedrijf DMU, een bureau in de medische detachering. Steven kreeg al snel een 0-uren contract aangeboden en in 2014 werd hij zelfs in het bedrijf opgenomen. Hij had een klein aandeel en werkte ondertussen zelf nog altijd als SEH Verpleegkundige. In 2016 nam hij alle aandelen van DMU over. In datzelfde jaar startten Steven en Dinand samen met Johan en Dubbele, bekend van Dujob, het bedrijf MedicalHunt, een arbeidsbemiddelingsbureau in de VVT. Met zijn ervaring in de zorg was Steven ervan overtuigd dat er ook in deze zorgtak veel te verbeteren viel. Het bureau werd als stabiele detacheerder in de zorg neergezet, met als doel goed gekwalificeerd personeel te leveren.

SEH Verpleegkundige

Met zo’n heldere visie en inzet voor betere zorg, zou je denken dat Steven altijd al een bepaalde band met het vak had. Niets is minder waar. Hij geeft heel oprecht toe dat ‘ie op aanraden van zijn moeder, die blijkbaar iets zag dat hijzelf nog niet zag, brieven naar diverse ziekenhuizen ging schrijven. ‘Ik was zeventien toen ik bij de Isala Klinieken in Zwolle werd aangenomen voor een BBL-traject. Met als droombaan Verpleegkundige op de traumahelikopter.’ Hij werd uiteindelijk SEH Verpleegkundige. Een functie die Steven tot dit jaar met veel toewijding en plezier heeft ingevuld. ‘Op de SEH is er geen dag gelijk. Je weet nooit wat je te wachten staat.’ Dat heeft hem altijd enorm aangetrokken. Energie krijgt Steven van de vele verhalen van ouderen over vroeger. Of het op het gemak stellen van cliënten en patiënten. ‘Bijvoorbeeld door het vertellen van een grapje, anekdote of een leuk verhaal. Mits de situatie geschikt is uiteraard.’

“Iets voor iemand anders betekenen is misschien wel het mooiste van de zorg.”

Een supergaaf vak

Inmiddels heeft Steven zich volledig op DMU en MedicalHunt gestort, om meer focus en sturing aan het bedrijf te geven. De organisatie groeit enorm en hoewel dat natuurlijk prachtig is, vraagt het wel de nodige extra aandacht. Toch mist hij de rush op de SEH nog. Hij kan er uren over vertellen. ‘Het is en blijft een supergaaf vak!’ Dat je iets voor iemand anders kunt betekenen, vindt hij misschien wel het mooiste van de zorg. ‘Daar staan we met z’n allen te weinig bij stil.’ Gelukkig kan hij ook in de detachering zijn ei goed kwijt. ‘Want ook hier speel je nog een belangrijke, faciliterende rol. Kennis overbrengen en kwalitatief goed personeel vinden voor diverse zorginstellingen en ziekenhuizen leidt uiteindelijk naar een betere zorg. En dáár doen we ‘t voor!’

Actuele vacatures DMU en MedicalHunt

Benieuwd of wij ook voor jou als zorgprofessional iets kunnen betekenen? Kijk snel de vacatures van MedicalHunt en DMU of maak direct een afspraak met één van onze recruiters.

Telefoonnummer MedicalHunt: 0527 280 000. 
Telefoonnummer DMU: 0525 842 833.

Steven Korf, SEH Verpleegkundige, met team