Dag van de Thuiszorg - het verhaal van Maja, Verzorgende IG - MedicalHunt

Dag van de Thuiszorg – het verhaal van Maja, Verzorgende IG

Vandaag, 24 september, is de dag van de Thuiszorg. De dag om extra stil te staan bij dit prachtige vak. De zorg en verpleging bij cliënten thuis. MedicalHunt zoekt dagelijks professionals in de verpleging en gespecialiseerde verzorging, om te zorgen dat cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wij waarderen elke Verzorgende IG, Helpende en Verpleegkundige. Het is echt een nobel en prachtig vak. En daarom zetten we, uitgerekend op deze dag, met trots collega Maja Lubben in het zonnetje.

Jarenlang maakte ze uniformen voor de zorg

Maja houdt van de zorg. Ze heeft er altijd al iets mee gehad. Om haar ouders financieel te helpen begon Maja van huis uit in de confectie. Jarenlang maakte ze uniformen voor de zorg: haar eerste kennismaking met het vak. Ze wist al heel lang dat ze er ooit zou gaan werken. Toen haar zoon en dochter groter waren, en Maja als alleenstaande moeder wat meer tijd en ruimte had, maakte ze haar gedroomde carrièreswitch. Eerst de opleiding ziekenverzorgende bij de Soga in Amsterdam en vervolgens een baan bij De Drie Hoven als BBL’er, werken en leren tegelijk.

In vaste dienst bij MedicalHunt

Ruim 2 jaar geleden kwam er op Facebook een advertentie voorbij, waar Maja meteen op reageerde. MedicalHunt zocht een Verzorgende IG. Twee dagen later had ze Steven aan de telefoon. Een kennismaking werd gepland en voor Maja het wist kon ze aan de slag bij een zorginstelling in de thuiszorg. Vanaf mei dit jaar is ze in vaste dienst bij MedicalHunt en wordt ze gedetacheerd bij diverse zorginstellingen. En het bevalt haar uitstekend. Ze gaat van het ene adres naar het andere en biedt de zorg zoals aangegeven in het zorgplan. Met name avonddiensten vindt ze geweldig. Haar dagen starten veelal om 15 of 16 uur en duren tot een uur of 11 ’s avonds. Bij sommige cliënten is ze maar 10 minuten bezig. Bij anderen langer. Dit hangt geheel af van persoon, situatie en zorgvraag. Juist die afwisseling maakt het werk zo mooi, vindt Maja.

Het allermooiste beroep dat er is

Inmiddels is Maja 62 jaar en staat haar pensioen voor de deur. Toch is ze daar nog lang niet mee bezig. Maja hoopt tot die tijd meer te kunnen leren over terminale zorg. Dat zou een prachtige afsluiter van haar carrière zijn. Dat ze intussen mensen de zorg kan geven die ze nodig hebben, waardoor zij lekker thuis kunnen blijven wonen, maakt dit beroep voor Maja het allermooiste wat er is. Het geeft absoluut een voldaan gevoel als je de zorg voor een cliënt kunt afsluiten, omdat hij of zij het niet meer nodig heeft. En de dankbare glimlach op het gezicht van iemand die eenzaam is, maakt haar dag volmaakt. Pauzes kent Maja amper. Maar dat vindt ze helemaal niet erg. Soms vraagt een situatie gewoon om haar volledige aandacht en dan is de keuze snel gemaakt. Dan maar geen pauze. Energie haalt ze genoeg uit haar werk.

Spontaniteit en positiviteit

Op de dag van de Thuiszorg denkt Maja extra aan haar collega’s. Met al hun kracht, inzet en liefde voor het vak. Maar ook aan MedicalHunt. Vanwege hun inbreng, spontaniteit en positiviteit. Ze is blij met een werkgever die naar haar luistert en zich 100% inzet. Niet alleen voor haar en haar collega’s. Maar ook voor iedere zorginstelling, om altijd en overal de juiste professionals te vinden en de gevraagde uren op te vullen.

____________________________________

Actuele vacatures MedicalHunt

Wil jij als zorgprofessional ook een schat aan werkervaring opdoen in verschillende werkomgevingen. MedicalHunt heeft voor jou een uitgebreid netwerk dat bestaat uit verschillende zorginstellingen in Nederland. Dit biedt jou een groot aanbod aan mogelijkheden en veel kijkjes in de keuken. Zo ervaar je meerdere arbeidsculturen en leer je verschillende werkwijzen binnen je vak. 

Bekijk snel onze vacatures òf maak direct een afspraak met één van onze recruiters 0527 280 000.