Via MedicalHunt gedetacheerd als Verzorgende IG - MedicalHunt

Via MedicalHunt gedetacheerd als Verzorgende IG

Hannes Dijksma ontvangt zijn lease-auto van MedicalHunt

Benaderd door een recruiter via LinkedIn

Een recruiter van MedicalHunt benaderde Hannes via LinkedIn, met de vraag of hij openstond voor een nieuwe uitdaging. De afgelopen jaren heeft Hannes voor dezelfde werkgever gewerkt. Hij liep stage bij een zorginstelling en kreeg daar vervolgens een vaste aanstelling. Dit was een drukke baan, waarin hij veel participeerde in werkgroepen en overleggen. Hierdoor hij wel toe was aan verandering, maar over een detacheringsoptie was hij nog onzeker.

MedicalHunt weet wat er in het werkveld speelt

Het bericht van de recruiter heeft hem aan het denken gezet. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en heeft MedicalHunt gebeld. Het eerste gesprek was puur informatief. Er werd hem globaal verteld wat detacheren inhoudt, wat de voor- en nadelen zijn en ook het salaris werd besproken. Toch bleef hij twijfelen: ‘Je weet per slot van rekening wat je hebt, maar niet wat je ervoor terug gaat krijgen.’ Een persoonlijk gesprek bij een vestiging van Van der Valk Hotel bij hem in de buurt heeft hem over de streep getrokken. ‘Het was een heel prettig gesprek, ik voelde me op mijn gemak en ik merkte dat ze bij MedicalHunt écht weten wat er in het werkveld speelt.’

Een baan in de zorg op maat

In het begin was het best even wennen, vertelt Hannes. ‘De eerste tijd werkte ik via de flexpool, wat inhoudt dat ik losse dagen op verschillende locaties werkte.’ Hier leer je veel van, maar het was voor Hannes niet ideaal, omdat hij een contract heeft van 36 uur. ‘Als je minder uren draait, kan ik me voorstellen dat het erg leuk en afwisselend is, maar dit was mij iets té afwisselend. Gelukkig denken de accountmanagers van MedicalHunt goed mee en vinden zij voor jou een baan op maat.’ Nu werkt Hannes al drie maanden bij een vaste zorginstellingen en dit bevalt hem erg goed. ‘Er is zelfs al sprake van een verlenging’, zegt hij lachend.

Voordelen van detachering in de zorg

Een groot voordeel van detacheren vindt Hannes de flexibiliteit. ‘Ik kan van tevoren aangeven welke diensten ik wil draaien en wanneer ik niet kan werken vanwege vakantie.’ Dat is toch heel anders dan wanneer je in loondienst werkt. Daarnaast vindt hij het enorm leerzaam. Hij krijgt veel positieve reacties: ‘wat weet jij veel, hoor ik dan terug.’ Je neemt nu een kijkje in verschillende keukens en je pikt er overal wel wat van op, vertelt Hannes. De goede ideeën neem hij dan weer mee naar andere zorginstellingen. Hij voegt daar nog aan toe; ‘Ik zit nu ook niet meer vast in de bedrijfssleur, als je begrijpt wat ik bedoel. Je hebt geen vergaderingen en werkoverleggen. Alleen maar de lusten dus. En dat ik nu ook nog een lease-auto heb gekregen, maakt het alleen maar mooier!’

Gewoon doen!

Tegen collega’s die overwegen om gedetacheerd te worden in de zorg, kan Hannes maar één ding zeggen: ‘Gewoon doen! Het levert je zoveel op’. Hij noemt persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden, verschillende contract mogelijkheden, een werkplek die bij jou past, maar ook een goed salaris.

Bekijk onze vacatures >>